top of page

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de veelgestelde vragen van onze klanten terug. Door deze vragen te delen, hopen we u snel verder op weg te helpen. Echter zijn service en kwaliteit onze grootste kernwaarden. Dus wilt u liever maatwerk, persoonlijk advies of heeft u een specifieke vraag? Wij staan u graag te woord of komen bij u langs op locatie.

Onze zorgadviseur staat u graag te woord op telefoonnummer +34 744 723 248, of stuur ons een bericht via de chat.

verkoop scootmobiel_edited.jpg

Welke soorten zorghulpmiddelen zijn beschikbaar?

Wij hebben een uitgebreid assortiment persoonlijke zorghulpmiddelen. Zo vindt u bij ons scootmobielen, rolstoelen, rollators en loopkrukken. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor allerlei badkamer aanpassingen, sta-op stoelen, aangepaste bedden, orthopedische kussens, aangepaste besteksets, en nog veel meer. Onze zorghulpmiddelen zijn ontworpen om te voldoen aan diverse behoeften en kunnen zowel binnen als buiten het huis worden gebruikt.

2

Hoe weet ik welke scootmobiel, rolstoel, of rollator bij mij past?

Het kiezen van de juiste persoonlijke zorghulpmiddelen is afhankelijk van uw specifieke behoeften en situatie. Maak daarom een afspraak met onze zorgadviseur, die graag bij u langskomt op locatie. Zo kunnen we samen met u bepalen wat aansluit bij uw wensen en behoeften. 

3

Bezorgen jullie ook op locatie?

Ja! Wij brengen en halen de door u gehuurde of gekochte zorghulpmiddelen op de door u gekozen locatie. Alles met heldere uitleg en op de afgesproken datum en tijdstip. Afhankelijk van uw locatie vragen wij bezorgkosten. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

4

Welk telefoonnummer kan ik bellen voor pechhulp?

Heeft u een onverwachte pech situatie tijdens uw rit met de scootmobiel? We begrijpen hoe vervelend en stressvol dit kan zijn. Daarom staan wij altijd paraat om u te helpen wanneer u onderweg stilstaat. In geval van pech en/of schade kunt u met ons bellen op telefoonnummer +34 744 723 248. Wij proberen u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

5

Voeren jullie ook het onderhoud aan mijn scootmobiel uit?

Scootmobielen hebben jaarlijks onderhoud nodig. U kunt bij ons een abonnement afsluiten voor € 20 per maand. Hiervoor halen en brengen wij uw scootmobiel, kijken we hem voor u na en voeren kleine onderhoudsreparaties uit. Daarnaast heeft u met dit abonnement ook recht op pechhulp en vervangend vervoer. Bij grotere reparaties, bijvoorbeeld door schade, ontvangt u vooraf van ons een offerte.

6

Betaal ik contant of per pin?

U kunt bij ons zowel contant als per pin betalen. Voor het huren van scootmobielen, rollators, rolstoelen en overige hulpmiddelen rekenen wij een borg. De borg ontvangen we wel graag contant.

7

Kan ik mijn gebruikte scootmobiel bij jullie inruilen?

Ja, graag zelfs! Wij zijn gespecialiseerd in het inkopen van gebruikte scootmobielen van verschillende merken en modellen. Wij kopen uw scootmobiel rechtstreeks van u, zonder tussenpersoon. Dit betekent dat u uw scootmobiel snel verkoopt, zonder gedoe en tegen een eerlijke marktconforme prijs.

8

Kan ik ook zorghulpmiddelen huren en eventueel later kopen?

Ja, dat kan! Wij begrijpen het als u eerst wilt weten of een bepaald zorghulpmiddel bij u past. Daarom bieden we de mogelijkheid om eerst te huren. Besluit u na de huurperiode om het hulpmiddel toch aan te kopen, dan trekken wij de huurprijs van de koopprijs af. Zo bent u er altijd zeker van dat u de werkelijke prijs betaalt.

Man in rolstoel op vakantie

Neem contact met ons op

Klik rechtsonder op de button om te chatten
Stuur ons een e-mail
Neem telefonisch contact op
Of stuur een whatsapp bericht

bottom of page